Iasi, RO

Calea Chisinaului 32a

0766 901 229

L – V: 08:00 – 16:00

GENERATOR ELECTRIC CU EFICIENȚA RIDICATA ÎN CONSTRUCȚIE MODULARĂ REALIZAT PRIN PROCEDEE TEHNOLOGICE AVANSATE – GEPTA

 

Beneficiar:  GEDEREX ENGINEERING S.R.L

Obiectivul general realizarea și demonstrarea funcționalității prototipului de generator, în gama de putere 1-4kW (1 kW,2 kW,3 kW și 4 kW), destinata producției de energie verde, din surse de energie regenerabila, eoliana sau hidro, cu eficiența ridicată în funcționare și construcție modulară simpla si ieftina, șablonata.

Obiectivele specifice ale proiectului

OS1. Dezvoltarea și validarea modelului experimental de generator – 2kW (TRL4) în primele 10 luni de la debutul perioadei de implementare. Parametrii urmăriți pentru modelul experimental: reducerea timpului de realizare al generatorului prin utilizarea de șabloane tehnologice predestinate pentru numerele de poli adoptate în funcție de viteza de antrenare,  reducerea cu 10% a pierderilor de material feromagnetic, reducerea cu 10% a cantității de material conducător necesar producției bobinelor generatorului prin utilizarea structurilor de mașini electrice cu număr de crestături pe pol si faza subunitar, cu bobine concentrice pe dinte, asigurarea unei tensiuni constante la ieșire prin adoptarea magneților permanenți și respectiv, a excitației electromagnetice. 

OS2. Validarea modelului de laborator, cu reproducerea prin similitudine a condițiilor reale de funcționare (TLR5). S-au realizat modelele experimentale de generator de 1,3 și 4 kW şi s-a testat întreaga gamă în laborator, în condiții de funcționare similare cu cele reale.

 OS3. Promovarea la scală largă a rezultatului şi metodologiei.

Rezultatele proiectului

– achiziționarea echipamentelor specifice (imprimanta 3D specializata, mașină de tăiat cu laser, mașină de bobinat, mașină de echilibrat rotor), software pentru simulare mașini electrice, servicii de proiectare și dezvoltare ale părților mecanice precum și servicii de testare a prototipurilor. 

– articole în reviste științifice și participare la o conferință internațională în domeniu,

– o cerere de brevet.  

Perioada de implementare a proiectului: 16.06.2023-31.12.2023. Proiectul are o valoare totală de 1,197,411.64 lei, din care finanțarea  nerambursabilă este de 929,060.14 lei, din care FEDR 789.701,12 lei și buget de stat 139.359,02 lei.

Manager de proiect: VÎRLAN BOGDAN, tel.: 0766901229,  e-mail: bvirlan@gmail.com 

Pentru informații detaliate despre celelalte programe cofinanțate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitați www.fonduri-ue.ro

www.inforegio.ro  | facebook.com/inforegio.ro

Alte articole…